Dünya

Çin, patentte birinci sıraya yükseldi

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) tarafından yayımlanan Dünya Fikri Mülkiyet Göstergeleri raporuna nazaran 2021 yılında Çin, WIPO’ye 1 milyon 590 bin patent başvurusu yaparak kesintisiz 11 yıldır dünya birinciliğini korudu. Bu, dünya toplamının yarısını oluşturdu. Bunun yanı sıra 2021 yılında Çin’in geçerli patent sayısı 3 milyon 600 bine ulaştı. Çin, bu sayıyla birinci sefer ABD’yi geçip dünyanın birinci sırasına oturdu.

WIPO tarafından yapılan duyuruya nazaran KOVİD-19 salgınının sürmesi ve dünya iktisadının aşağı istikametli risklerle karşı karşıya kalmasına karşın 2021 yılında global patent, marka ve tasarım hakkındaki fikri mülkiyet müracaat sayıları tarihi rekorları kırdı. Bu ortada inovasyon konusunda WIPO’ye yapılan patent başvurusu yüzde 3,6 artarak 3 milyon 400 bini buldu.

Çin Ulusal Patent ve Telif Hakları İdaresi’ne 1 milyon 590 bin patent başvurusu yapıldı. Bu sayı, dünyanın toplam müracaatının yüzde 46,6’sını oluşturdu. Çin, bu mevzuda 11 yıldır dünya birinciliğini korudu. Çin’i sırayla ABD, Japonya, Güney Kore, Avrupa takip etti.

Bunun dışında dünya çapında geçerli patent sayısı, yüzde 4,2 artarak 16 milyon 500 bine ulaştı. Çin bu hususta 3 milyon 600 bin patent sayısıyla birinci kere dünyanın birinci sırasına yükseldi. Çin’i sırayla ABD, Japonya, Güney Kore ve Almanya izledi. Çin birebir vakitte marka ve tasarım müracaatlarında da dünya birincisi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiyenin En iyi Hizmeti Sunan Hizmet Ofisi Firmaları Bulmak ücretsiz ve kolaydır Yenikent Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu