İş

Akbank Afet Bölgesinde Sosyal ve Ekonomik Kalkınmaya Hizmet Ediyor

Akbank, afet bölgesine yönelik geliştirdiği sürdürülebilir finansman çözümleri ve toplumsal yatırımlarla kalkınma ve güzelleşme için çalışıyor. Akbank bu faaliyetlerinde gençlere ve kadınlara öncelik vermektedir.

Akbank, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli depremlerin ardından başlattığı mali ve sosyal destek faaliyetleriyle bölgeye desteğini sürdürüyor. Sınıfında ilk kez yaptığı analiz ve analizlerle depremzedelerin maddi ve sosyal refahı için çalışıyor. 11 ili kapsayan afet bölgesine yönelik destek paketleri. Eş zamanlı olarak yürüttüğü Akbank Keyifli Yarınlar Hareketi, gençlerin eğitim ve mesleki seyahatlerini desteklerken, Akbank Dönüşüm Akademisi faaliyetleriyle de başta kadın girişimciler olmak üzere tüm KOBİ’lerin sosyal ve finansal gelişimlerine katkı sağlıyor.

 

Türkiye’nin En Kapsamlı Sürdürülebilir Finans Çerçevesi ile Afet Bölgesinin Yanında

Akbank, afet sonrasında güncellediği Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi ile afet bölgesini önceliklendiren sosyal finansman modellerini hayata geçirdi. Böylece bir yıl içerisinde yaklaşık 170 bin Akbank KOBİ ve işletmesi sosyal temalı sürdürülebilir finansman çözümlerinden faydalandı. Akbank, sosyal temalı finansman modeliyle afet bölgelerindeki işletmelerin bu zorlu süreci aşmalarına destek olmaya devam ediyor.

Ayrıca Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi kapsamında Akbank, Türkiye’nin ilk sosyal temalı sendikasyon kredisini de hayata geçirdi. Böylece depremden etkilenen Akbank işletmelerinin dış ticaret süreçlerinin finansmanı için 500 milyon dolarlık kaynak yaratıldı.

Akbank Dönüşüm Akademi ile bölgedeki kadın girişimciler ve genç KOBİ’ler başta olmak üzere KOBİ’lere e-ticaret, e-ihracat, sosyal medya yönetimi ve pazarlama konularında eğitim programları sunulmaktadır. Böylece girişimcilerin ve KOBİ’lerin işletmelerini geleceğe taşımalarına destek olurken, istihdamın geliştirilmesine ve bölgenin kalkınmasına da hizmet ediyor.

 

Gençleri ön planda tutan çalışmalar yapar

Akbank, afet sonrası toparlanma sürecinde gençlere öncelik vermekte, onların maddi refahı ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına odaklanmaktadır. Bu kapsamda depremden etkilenen yaklaşık 16 bin genç ‘Üniversite Öğrencisi Akbank’ programına katılarak finansal analizden yararlandı.

Banka aynı zamanda Akbank İyi Yarınlar Hareketi ile gençlerin yeterliliğini ve sosyal ihtiyaçlarını desteklemektedir. Onlara teknoloji, sanat ve sosyal yeterlilik alanlarında yeni beceriler kazanabilecekleri deneyim alanları sunuyor. Böylece gençlerin geleceğin mesleklerine hazırlanmasında rol oynuyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle yürütülen bu çalışmalarla bir yıllık sürede afet bölgesindeki 5 ilde 10 bin gence ulaşılması hedefleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu